Bijles en huiswerkbegeleiding

Aanbod

Heeft uw kind moeite met rekenen? Blijven die spellingfouten maar terugkomen, hoe vaak u ook oefent? Vormen de talen een struikelblok? Zijn vakken als wiskunde, economie en scheikunde het pijnpunt? Of zorgt faalangst ervoor dat uw kind in het algemeen tegen veel dingen aanloopt als het moet presteren? Welke problemen uw kind ook ervaart in zijn/haar schoolverloop, het kan knap lastig zijn, ook voor u als ouder. Vanuit mijn praktijk bied ik bijles en huiswerkbegeleiding aan, voor zowel ieder niveau, vakgebied of probleem.

Ervaring

Na mijn afstuderen als leerkracht ben ik een aantal jaren met veel plezier werkzaam geweest in het basisonderwijs. Ook heb ik in deze tijd een poosje een huiswerkklas gedraaid in Leeuwarden. Een aantal keer per week mocht ik hier leerlingen van het voortgezet onderwijs begeleiden met hun huiswerktaken en opdrachten. Dit ervoer ik als een leuke uitdaging. Het lokaal was dikwijls gevuld met een klas jongeren van verschillende leeftijden, met vragen over verschillende vakgebieden en vaardigheden. Bovendien deden deze kinderen verschillende niveau’s, dus ook daar mocht ik nog op inspelen. Hoewel het zeker een uitdaging vormde, merkte in dat ik het geweldig vond en er erg geschikt voor was.

Een boom groeit niet door aan de takken te trekken, maar door de wortels water te geven.

Ik geloof in het levend maken van de lesstof en vind het een leuke uitdaging erachter te komen hoe ieder persoon op zijn eigen wijze het beste de lesstof in zich kan opnemen. Vervolgens combineer ik mijn vondsten met mijn didactische vakkennis en voilà! Het resultaat is dat ik vrijwel ieder vakgebied kan onderwijzen, op ieder niveau. Hierbij zet ik mijn vaardigheden in om de stof zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat deze snel en effectief kan worden opgenomen en ook in het geheugen aanwezig blijft. Tevens maak ik gebruik van didactische materialen, technieken en coaching om mijn leerlingen helemaal in hun eigen kracht te zetten.

Ik werk voornamelijk een op een, omdat ik dan zeer effectief kan inspelen op de onderwijsbehoeften van de leerling en alle aandacht aan deze persoon kan bieden. Er kunnen ook meerdere kinderen samen komen, met soortgelijke uitdagingen, waardoor mijn aandacht (en ook het tarief natuurlijk) verdeeld wordt.

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken en te kijken wat ik voor uw kind kan betekenen.

 

“Als dat wat ik zeg bij jou resoneert, dan komt dat omdat wij beide takken zijn van dezelfde boom” – W. B. Yeats