De eerste behandeling

Diagnose en behandelplan

Het eerste consult vormt een intake. Ik zal u vragen naar uw hoofdklacht en – indien ze er zijn – andere klachten. Middels een anamnese (vraaggesprek) probeer ik de onderliggende oorzaak van de klacht te achterhalen, zodat we hier verbetering in kunnen brengen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam kunnen activeren.

Pols- en tongdiagnostiek

Na ons gesprek zal ik uw pols voelen en uw tong bekijken. Pols- en tongdiagnostiek vormen krachtige tools om de eerdere uitkomsten van het vraaggesprek aan te vullen. Zodra ik tot een diagnose ben gekomen zal ik u met genoegen willen uitleggen wat de oorzaak van uw klachten zijn en hoe we hier verbetering in zullen proberen te brengen. Dit doe ik om u mee te nemen in de wereld van de Chinese geneeskunde, zodat u een beeld krijgt van de werking van ons gestelde behandelplan. Vervolgens stel ik een naaldformule op – een combinatie van acupunctuurpunten die geprikt zullen worden – en starten we de behandeling. Het eerste consult duurt 90 minuten. De vervolgbehandelingen duren 60 minuten.

Voorbereiding op uw consult

Na het prikken zullen de naaldjes ongeveer 25 minuten blijven zitten. Het is makkelijk om loszittende kleding aan te trekken. Er zijn handdoeken in de praktijk aanwezig om u mee af te dekken. Gelieve twee uur voor uw consult geen koffie drinken, in verband met de tongdiagnostiek (dit verkleurt het tongbeslag).

“Als dat wat ik zeg bij jou resoneert, dan komt dat omdat wij beide takken zijn van dezelfde boom” – W. B. Yeats