Wie ben ik?

Het gezicht van Praktijk de Levensboom

Mijn naam is Robin de Vries Foto 17-08-15 17 44 40en ik ben woonachtig te Harlingen in Friesland. Op mijn 18e levensjaar koos ik ervoor mijn loopbaan in het basisonderwijs te plaatsen door de pabo te gaan doen. Het werken met kinderen, wat ik tevens deed als onder andere kinderyogadocent, raakte mijn interesse en voelde als een roeping. Terwijl ik mij ontwikkelde als jonge leerkracht, merkte ik echter dat ik mijn hart niet volledig kwijt kon in het systeem van het onderwijs. Vandaar dat ik een jaar na het behalen van mijn diploma besloot met een nieuwe opleiding te starten; een opleiding tot Multi Energetisch Essentie (MEE) therapeut. Al tijdens het intake gesprek wist ik het: dit is het!

In de opleiding tot MEE therapeut ging er een wereld voor mij open. Ik ervoer de energetische geneeskunde als doeltreffend, puur, het werken met zachte kracht en bovendien: alles behalve zweverig. Als kind was ik altijd al erg gevoelig, voor sfeer of emoties. Ook was ik al vanaf jonge leeftijd op zoek naar de wijsheid, de groei en de lessen achter het proces dat wij ‘het leven’ noemen. Toen ik vervolgens op mijn 18e jaar ernstig ziek werd vanwege een allesvernietigende darmontsteking, waarbij een spoedoperatie mij het leven heeft gered, kreeg mijn ontwikkeling een enorme boost. Ik werd een zoeker. Wat is het doel van het leven en hoe kunnen we als mensen er het allermeeste uit halen? Mijn hele lichaam, geest en emoties lagen overhoop, ik zat in de overlevingsstand. Het was op dat moment dat ik in aanraking kwam met een energetisch therapeut, die mij weer in contact bracht met mijn lijf, mijn geest en vooral mijn emoties. Ik leerde met mijn systeem te communiceren, mijn lichaam te vergeven, omdat het mij voor mijn gevoel verraden en in de steek gelaten had. Ik ondervond dat het kijken naar en het voelen van de pijn en de blokkades een echt genezende en bevrijdende werking had, in tegenstelling tot het onderdrukken van de symptomen ervan met medicatie. Deze ervaring prikkelde mijn passie en interesse voor de werking van het gehele menselijke systeem en de genezing hiervan.

Mijn bevlogenheid als leerkracht is gelukkig ook nog altijd aanwezig. Eigenlijk vind ik het gewoon ontzettend leuk om iemand in zijn/haar ontwikkeling een stap vooruit te helpen, in welke vorm dan ook. Deze gedrevenheid heeft mij er in 2015 toe doen besluiten ontwikkelingswerk te gaan doen via Edukans, in Oeganda (Afrika). Ook binnen deze reis heb ik weer vele levenservaringen mogen opdoen en erg mogen groeien in mijn mens-zijn, wat imageallemaal valt terug te lezen in mijn blog op deze site. Ik sta nog steeds voor de klas en geef met zeer veel plezier les aan de pabo op de NHL als docent studieloopbaanontwikkeling, een module die ik vooral toespits op (zelf)bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Binnen mijn praktijk zet ik mijn onderwijskunde in, in de vorm van bijles, huiswerkbegeleiding, workshops en lessen Engelse taalvaardigheid. Ook geef ik nog steeds kinder- en tieneryogales.

“Welke stap in jouw ontwikkeling zou jij graag willen zetten op dit punt in je leven? Ik zou het een eer vinden je te mogen helpen waar ik kan.” – Robin

Opleidingen en cursussen

 • Klassieke Chinese acupunctuur
 • Basis Chinese geneeswijze
 • Opleiding tot Multi Energetisch Essentie therapeut
 • MEE therapie bij kinderen (specialisatie)
 • De basis van systemisch werken
 • Cursus Holistische EMDR therapie
 • Kindermodule Werken met hooggevoelige kinderen
 • Reiki I, II en mastergraad
 • Cursus Angelologie
 • Pedagogische Academie Basisonderwijs (PABO)
 • Opleiding tot kinderyogadocent

“Als dat wat ik zeg bij jou resoneert, dan komt dat omdat wij beide takken zijn van dezelfde boom” – W. B. Yeats